dijous, 8 d’abril del 2010

Passem a l'acció.

Fa dies vàrem fer una assemblea . L’ordre del dia només tenia un punt:

Què més podem fer per reduir els residus a l’hora del pati?

Els delgats de 3r i 4t van ser els moderadors de la reunió. Primer van deixar un torn obert d’intervencions perquè cadascú opinés sobre com està el pati.
El comentari més general va ser que tots plegats fèiem molts residus, i que encara que tenim contenidors específics per a cada tipus de deixalla, la majoria preferim utilitzar “les papereres”, que utilitzem com cubells d’escombraries . Alguns van dir que això estava bé, perquè volia dir que no llençàvem res al terra, d’altres van puntualitzar que essent polit no n’hi havia prou per preservar el mediambient.

- Què podem fer?
- Passar a l’acció!
- I això què vol dir?


Alguns van suggerir càstigs exemplars per tots aquells que no reciclessin els seus residus, d’altres volien sancionar l’ús d’embolcalls contaminants, n’hi va haver que volien prohibir el paper d’alumini, el plàstic....
Els delegats van saber transmetre “l’esperit d’escola verda” i van dir que el que calia és que tots ens adonéssim de què no fem bé i sabéssim modificar la nostra conducta , sense imposicions, ni càstigs, ni amenaces.
Per això ens vam inventar “ELS ANTI-RESIDUS”, uns vigilants del pati que ens recordarien a on cal dipositar els nostres residus i ens recomanarien altres tipus d’embolcalls menys contaminants.

Si veniu a l’hora del pati de Primària reconeixereu als “anti-residus” amb facilitat, duen dues pancartes, i ulleres de sol.







Els anti-residus, que canviaran cada quatre dies ( ja us podeu imaginar que no tenir temps de jugar és dur), després de cada pati faran una petita valoració de com ha anat i si cal avisaran als cursos que mostrin conductes poc ecològiques.
Voleu veure com està el pati, després de la nostra estona d'esbarjo?




3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,jo crec que amb els ANTI RESIDUS no ferem tans residus.

Núria Bosch Masip

Anònim ha dit...

quina diferencia al pati ara esta molt mmes net que avans sergi fajula

Anònim ha dit...

vull que tornem a fer els anti-residus!




POL VIÑAS JIMÉNEZ